miercuri, 18 noiembrie 2020

Recomandări top 5 aparate de sudură bune

Procesul de sudură se referă la îmbinarea a două obiecte din materiale metalice, utilizându-se căldura sau presiunea. Procesul de sudură presupune folosirea de electrozi, măști de protecție, aparate de sudură  și mănuși de sudură.

Deseori, chiar şi cei mai buni specialişti în domeniul sudurii, care au experienţă, nu ştiu ce aparat de sudură li se potriveşte din ofertele disponibile în magazinele de specialitate, atât online, cât şi fizice. În aceste situaţii se impune o minimă documentare, pentru a descoperi modelele de aparate de sudură care merită investiția și care să aibă un raport calitate-preț excelent.

A cunoaște elementele de bază ale utilizăriii unor aparate de sudură bune a fost dintotdeauna un aspect esențial pentru fiecare meșter sau persoană căreia îi plac astfel de activități.

5 caracteristici pe care trebuie să le îndeplinească un aparat de sudură bun


În cele mai multe cazuri, oamenii doresc să aibă aparate de sudură bune, pe care le folosesc pentru a repara unele suprafeţe metalice sau pentru a începe proiecte de bricolaj, dar şi pentru a-şi desfăşura activitatea în mod corespunzător la locul de muncă.

Specialiştii sau începătorii care intenţionează să facă o investiţie în aparate de sudură bune trebuie să ţină cont de mai multe criterii. Iată care sunt cele mai importante 5 caracteristici pe care trebuie să le aibă un aparat de sudură bun.

1. Aparatul de sudură trebuie să aibă dimensiuni reduse

Este de preferat ca aparatul să aibă dimensiuni reduse și să fie cât mai compact, pentru a fi mai ușor transportat. În ultimul timp, s-a observat că aparatele de dimensiuni mai mici, pe care le poți depozita și muta cât mai ușor sunt mult mai căutate, în comparație cu aparatele masive.


2. Consumul redus de energie electrică este important

Recomandarea este ca aparatul de sudură să fie construit în așa fel încât să aibă un consum relativ scăzut de energie electrică. În cazul utilizărilor dese, aparatul poate să reprezinte o problemă pentru economisirea banilor.


3.  Utilizarea în mai multe tipuri de aplicații

Aparatul de sudură trebuie să aibă capacitatea de a suda materiale groase, dar și materiale subțiri, de până la 18mm


4. Aparatul trebuie să poată suda o varietate de materiale

Este un avantaj dacă dispozitivul permite sudarea majorității metalelor și aliajelor, de la feroase la neferoase. De exemplu: oțelul inoxidabil, cupru, fontă, oțel aliat sau nealiat.


5. Aparatul trebuie să ofere siguranță utilizatorului

Aparatele de sudură bune trebuie să fie dotate cu protecţie termostatică, protecţie la supratensiune şi la subtensiune și cu sistem de ventilaţie forţată. În plus, temperatura interioară trebuie să poată fi în permanenţă monitorizată.


Recomandările specialiștilor scule.detop.ro în materie de aparate de sudură bune


Specialiştii scule.detop.ro recomandă celor care sunt interesați de achiziționarea unui aparat de sudură mai multe modele care îndeplinesc caracteristicile menționate anterior.


1.      Aparatul de sudură Miller Dynasty 800


Este un aparat perfect dacă aria activităților tale este domeniul industrial. Modelul se caracterizează prin versatilitate și poate suda aluminiu până la grosimea de 25,4 mm. De asemenea, are caracterisitici DC TIG, ceea ce înseamnă că poate să pulseze până la 5.000/sec.


2.      Aparatul de sudură Mig Pulsat Bohler Uranos 5000 PME


Specificațiile principale sunt: reglarea automată în funcție de grosimea materialului cu care lucrezi, reglarea dinamicii arcului de sudură și o telecomandă compatibilă dispozitivului. Aparatul se încadrează tot în aria domeniului industrial. Are o pornire lentă a motorului de antrenare sârmă și o unitate de răcire.


3.      Aparatul de sudură Multiproces Miller Dimension 650


Produsul a fost proiectat special pentru cele mai dificile condiții de lucru, în care este importantă capacitatea de putere mare și pe precizia execuției. Aparatul are o construcție robustă, cu carcasă din aluminiu. Se poate realiza tăierea și crătuirea materialelor la o putere maximă de 800A și 650A în proporție de 100%.


4.      Aparatul de sudură Miller XPS450

Este un aparat industrial, ce conține un transformator fiabil și robust, permițând sudorului să regleze în orice fel arcul de sudură. Iese în evidență și cu protecția termică automată în cazul unei supraîncălziri. Prezintă și roți pentru transportul ușor, inclusiv al buteliei de gaz.


5.      Aparatul de sudura Bohler Terra 270 RC


Aparatul este indicat pentru sudura cu electrozi bazici, rutilici și celulozici. Daca ai aplicații intense în care fluxul necesar este continuu, acesta este cel mai potrivit din seria de aparate de sudură bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu