sâmbătă, 28 noiembrie 2020

Alegerea unei masini de insurubat si gaurit pentru tine si casa ta

Masina de insurubat si gaurit este probabil una dintre cele mai cunoscute si folosite unelte. Bormasina, asa cum este denumita in mod uzual, este foarte utila in casa si poate fi manuita de oricine cu putina indemanare. Asadar, daca sunteti pasionati de bricolaj sau va ocupati des de reparatii prin casa, in mod sigur veti dori sa aveti in trusa de instrumente cea mai buna masina de insurubat si gaurit de calitate.

Fie ca sunteti profesionisti in domeniul constructiilor sau la inceput de drum si doriti sa aveti in dotare o masina de insurubat si gaurit de calitate, este esential sa tineti cont de cateva sfaturi pentru achizitionarea aparatului.

Masina de insurubat si gaurit de calitate – unealta multifunctionala

Bormasina este, in principal, o unealta pentru gaurit. Totusi, cei care doresc o unealta 2 in 1 pot alege un model cu functia de insurubare. Pe langa faptul ca este mai practica, asa se vor economisi si banii care s-ar cheltui pentru o surubelnita electrica. Cei care au nevoie de mai multe unelte intr-una singura pot alege o masina de insurubat si gaurit de calitate, care are in componenta capete pentru slefuire, frezare si taiere.

Modelele obisnuite au un pret mai mic, insa se deterioreaza pe parcursul anilor, in timp ce o masina de insurubat si gaurit de calitate, care poate fi folosita in mai multe scopuri, are capacitatea sa reziste mai mult timp, chiar si in medii dure de lucru.

Masina de insurubat si gaurit – sfaturi pentru o selectie de calitate

Criteriile de alegere pentru o masina de insurubat si gaurit de calitate sunt complexe. De cele mai multe ori, cumparatorului ii este foarte dificil sa aleaga un model. Daca sunteti indecisi cu privire la ce masina de insurubat si gaurit de calitate sa alegeti, iata cateva caracteristici esentiale dupa care va puteti orienta atunci cand achizitionati aparatul!

1.     Puterea motorului electric

Puterea motorului va influenta in mod direct tipul de material cu care veti putea lucra. Daca folositi dispozitivul pentru functia de insururbare sau preferati sa lucrati cu lemn, o bormasina de putere mica, alimentata la o baterie de 3.6-4.8V poate fi suficienta. Pentru prelucrarea metalului sau materialului plastic dur veti avea, insa, nevoie de un aparat mai puternic, inclus in categoria de putere medie spre mare, alimentat cu o baterie de 18V sau 24V.

2.     Alimentarea

Aceasta caracteristica determina puterea maxima de gaurire. De aceea, trebuie aleasa in functie de aplicatiile in care va fi utilizata masina de insurubat si gaurit. De exemplu, o masina de insurubat si gaurit cu acumulatori reincarcabili aduce avantajul libertatii miscarilor. Un alte aspect important este modul in care se schimba acumulatorii, care trebuie sa fie rapid si sigur. In cazul modelelor cu cablu, atentia se va indrepta catre lungimea cablului si catre protectia la repornirea automata.

3.     Autonomia acumulatorului si timpul de incarcare

Aceste aspecte sunt importante in alegerea modelului de masina de insurubat si gaurit de calitate. Unele masini au capacitatea de a se incarca in doar 15 minute, iar altele au nevoie chiar de peste doua ore. Cei care au un volum mare de munca pot achizitiona doua modele de masini de insurubat si gaurit: unul care se incarca mai repede, dar pentru care timpul de utilizare este mai mic si un altul care se incarca in 1-2 ore, dar care se poate folosi un timp mai indelungat pana la descarcare. Astfel, timpul de lucru poate fi eficientizat.

4.     Indicatorul nivelului de incarcare

O masina de insurubat si gaurit de calitate trebuie sa fie prevazuta cu LED-uri care permit verificarea nivelului de incarcare a acumulatorului.

5.     Viteza de gaurire

Viteza poate varia in functie de materialul care va fi gaurit. Pentru o masina de insurubat si gaurit de calitate, minimul vitezei este de 300 RPM, iar maximul este de 1500 RPM. Betonul, lemnul si otelul se pot gauri, de exemplu, cu 1000 RPM sau chiar mai putin. Specialistii sustin ca vitezele mari sunt destinate pentru realizarea de gauri foarte inguste.

6.     Greutatea masinii

Masina de insurubat si gaurit de calitate are, de obicei, o greutate incepand de la 1 kg si poate ajunge pana la peste 33 de kg. Se recomanda alegerea aparatului mai usor pentru o manevrare in zona de activitate casnica. De exemplu, cele de 1.5-2 kg sunt ideale. Pentru mediul industrial sau mediile dure de lucru, o masina de insurubat si gaurit trebuie sa fie cat mai mare, pentru a avea forta necesara.

7.     Nivelul de zgomot

Ideal este ca nivelul de zgomot sa fie cat mai mic. Totusi, in functie de performanta, masinile de insurubat si gaurit pot ajunge la un nivel de zgomot mai mare, cu valori de 90-100 decibeli.

8.     Mandrina

Este capul burghiului, iar cele mai multe modele ofera o prindere rapida. La fel de important este si diametrul de strangere al mandrinei, care determina maximul burghielor ce pot fi instalate.

9.     Forma manerului

Prezenta unui strat de aderenta bun pe maner poate creste nivelul de siguranta in timpul lucrului, reducandu-se riscurile accidentelor pe care le pot suferi utilizatorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu