marți, 9 februarie 2021

Cel mai bun redresor auto

Daca iti doresti sa afli care ar putea fi cel mai bun redresor auto si cum poti sa iti dai seama de principalele caracteristici si functii pe care trebuie sa le urmaresti, citeste urmatorul ghid creat special pentru ca tu sa faci cea mai buna alegere in acest sens.

Fiind unul dintre lucrurile care nu trebuie sa lipseasca din arsenalul oricarui sofer auto, redresorul auto te poate salva in situatiile de urgenta. Acesta este de un real ajutor atunci cand bateria masinii este pe punctul de a se descarca sau s-a descarcat, el avand rolul de a reincarca-o. Cea mai importanta piesa a sistemului electronic al autoturismului, bateria auto se poate uza in timp, mai repede sau mai tarziu. De cele mai multe ori, motivul principal de uzaj se datoreaza faptului ca bateria a functionat pe un nivel slab de incarcare in timp ce temperatura de afara era cu mult sub 0 grade Celsius. Tocmai de aceea, un redresor auto ii va ajuta sa incarce bateria auto atunci cand este absoluta nevoie, dar isi va dovedi utilitatea si eficienta si in alte cazuri in care intampini probleme cu masina.

Sfaturi, pareri si recomandari pentru cel mai bun redresor auto

Pentru a face alegerea corecta, este important sa urmarim ce dotari de siguranta si functii are, care este durata de incarcare, cat si criteriul de compatibilitate cu bateria auto pe care o avem. Asadar, nu putem alege orice redresor care ne iese in cale, ci sunt cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont.

In primul rand, este necesar sa verificam daca redresorul ales este compatibil cu bateria masinii noastre, intrucat cata vreme redresorul ales nu intruneste aceasta conditie, nu ne putem folosi de el, oricat de calitativ ar fi. De aceea, este necesar sa aflam ce tip de baterie auto avem (baterii de calciu, baterii plumb-gel ori plumb-acid, baterii umede, etc), pentru a alege varianta corecta. De asemenea, voltajul bateriei auto trebuie sa fie acelasi cu voltajul redresorului.

Pe de alta parte, cel mai bun redresor ar trebui sa prezinte sisteme de protectii care sa prelungeasca durata de functionare atat a bateriei, cat si a incarcatorului auto. Acest aspect este important cand vorbim despre protectie la supraincalzire si la scurt-circuit data de capacitatea de a detecta amperajul si voltajul, protectia la polarizarea inversa (pentru a conecta corect clestii intre redresor si acumulator auto), cat si protectia anti-scantei, caracteristici importante in prevenirea unui incendiu.

In alta ordine de idei, portabilitatea este si ea un criteriu relevant in alegerea redresorului potrivit. Este important ca acesta sa aiba dimensiuni cat mai reduse, o greutate si un design care sa ne permita sa il manevram, sa il conectam si sa il depozitam cu usurinta.

Si amperajul este un criteriu de care trebuie sa tinem cont. Cu cat amperajul redresorului este mai mare, cu atat incarcarea bateriei se va face mai rapid. Practic, o regula importanta de care trebuie sa nu uitam in acest caz este faptul ca  amperajul redresorului trebuie sa reprezinte cel putin 10% din amperajul bateriei auto. De exemplu, daca aceasta va fi de 60 Ah, redresorul trebuie sa fie de cel putin 6 Ah. In plus, recomandarea cea mai importanta in acest sens este sa alegem un redresor de peste 10 Ah, pentru a evita uzarea si defectarea acestora in scurt timp.

Trebuie sa tinem cont, de asemenea, si de puterea absorbita si curentul la start. Aceste doua indicatoare ne vor arata daca redresorul este capabil sa sa porneasca motorul fara timp de asteptare indelungat si cat anume va consuma la incarcare. Cu cat redresoarele masoara mai mai multi amperi la start, cu atat timpul de asteptare va fi mai mic, adica nu va fi nevoie sa astepti o reincarcare in prealabil, putand sa pornesti motorul imediat.

Un redresor auto trebuie sa aiba neaparat urmatoarele accesorii: temporizatorul, util in cazul unei incarcari rapide, optiunea de a se opri automat dupa ce a atins nivelul de incarcare dorit, clestii bine izolati pentru borne si cablurile aferente acestora, maner sau roti pentru transport facil, adaptor de incarcare 230V AC si moduri de incarcare diferite (de mentenanta, de incarcare rapida si start direct).

Recomandarile noastre in materie de redresor auto sunt variate si sunt bazate pe analize si cercetari amanuntite in domeniu, ce vor fi mai apoi aplicate pe nevoile tale si tipul de baterie pe care il detii. Cu siguranta acum vei putea face o alegere inspirata si informata, bazandu-te pe detaliile oferite mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu