vineri, 26 iunie 2020

Cum să alegi consumabile de sudură care pot optimiza productivitatea


Forța de muncă reprezintă 85% din costurile unei operațiuni de sudură, prin urmare este vital ca angajații companiei tale să folosească atât o aparatură performantă, care să le permită să execute ireproșabil lucrările de sudură, cât și cele mai bune consumabile.

Din materialul de mai jos vei afla că:

  • gama de consumabile potrivită poate îmbunătăți productivitatea angajaților din compania ta;
  • gama de consumabile potrivită poate minimiza timpul de inactivitate.


Este important să știi că selecția celor mai bune consumabile sudură este, în general, influențată de mai mulți factori, iar cel mai important ar trebui să fie productivitatea.

Așa cum aminteam mai sus, forța de muncă reprezintă 85% din costul unei operațiuni de sudură, prin urmare trebuie să știm cu exactitate care sunt acele consumabile care pot îmbunătăți procedeul de sudură.

Lucrurile se complică și mai mult pe fondul creșterii ieșirii din activitate a unui număr foarte mare de sudori, în timp ce, pe de altă parte, cererea pentru sudură este în continuă creștere.

Prin urmare, atunci când știi cu exactitate ce cauți, ai un avantaj competitiv important pe o astfel de piață. Acesta este un detaliu care poate face diferența într-un mod radical, spun specialiștii.

Criterii pentru alegerea electrozilor

Dacă avem în vedere alegerea celor mai buni electrozi, atunci trebuie să ținem cont de câteva criterii foarte importante.

Poți face alegerea optimă dacă iei în considerare următoarele criterii:
  • grosimea materialului de sudat (piese cu grosimi mici, precum caroseriile mașinilor, produse casnice etc. și piese cu grosimi mari, precum laminoare, profiluri de poduri etc.);
  • condițiile impuse construcției (temperaturi mici, presiune ridicată etc.);
  •  locul și condițiile în care se execută lucrarea (în condiții de ploaie/vânt/ger, pe vreme frumoasă, pe șantier, în atelier etc.).

După ce ai luat în calcul aspectele enumerate mai sus, următorul pas pentru a face cea mai bună alegere este să iei în considerare proiectul propriu-zis. De exemplu, trebuie să știi că dacă piesele de sudat vor fi supuse la solicitări mecanice, atunci criteriile de alegere vor fi caracteristicile lor mecanice. De cealaltă parte, dacă piesele vor fi supuse unor temperaturi ridicate sau coroziunii, atunci alegerea trebuie făcută în funcție de compoziția chimică a metalului de bază.

De asemenea, este foarte important să iei în considerare și următoarele aspecte:

Viteza de sudare (aceasta depinde, în general, de caracteristicile de transfer ale oxidării și ale metalului, precum și de proprietățile transferului de căldură. În cazul în care vrei ca angajații tăi să obțină viteze maxime de sudură, atunci ideal ar fi să achiziționezi electrozi care se oxidează rapid. Acest lucru va asigura solidificarea sudurii într-un timp scurt sau foarte scurt);

Sursa de alimentare (în acest caz trebuie să ai în vedere că unii electrozi sunt proiectați să funcționeze cu surse de curent continuu, alții cu surse de curent alternativ, iar o a treia categorie poate să funcționeze cu ambele feluri de surse);

Tipul metalului care urmează a fi sudat (este important ca materialul de umplere al electrozilor să fie potrivirea perfectă pentru metalul de bază care urmează a fi folosit în proiectul propriu-zis);

Grosimea metalului care urmează a fi sudat;

Poziția sudurii (pe piață există game speciale de electrozi proiectați pentru a fi folosiți exclusiv pentru sudura în anumite poziții); 

Tipuri de electrozi (în funcție de tipul învelișului electrozii sunt cu înveliș acid, bazic, celulozic, oxidic, rutilic și titanic, în funcție de existența învelișului vei avea de ales dintre electrozi înveliți și neînveliți, în funcție de grosimea învelișului avem electrozi cu înveliș subțire, mediu și gros, iar după destinație electrozii se împart în electrozi pentru sudarea de îmbinare și pentru sudarea de încărcare).

Criterii pentru alegerea sârmei de sudură

În ceea ce privește alegerea sârmei de sudură, lucrurile sunt relativ mai simple. În acest caz va trebui să ții seama de structura metalului sudat, de tendința de stropire, aspectul depunerii și topirea muchiilor, precum și de fluiditatea băii de sudură.
La fel ca în cazul electrozilor, alegerea celei mai bune sârme de sudură poate părea, la prima vedere, un detaliu, însă diferența în termeni de productivitate este făcută, de obicei, tocmai la nivel de detalii.

Unde găsești consumabile care se pliază pe criteriile de mai sus?

Una dintre soluții este să răsfoiești gama noastră de consumabile pentru sudură destinate sectorului industrial.

Volestalpine Bohler Welding este una dintre cele mai performante și apreciate game de consumabile pentru sudură pentru sectorul industrial și tocmai din acest motiv am creat, în portofoliul nostru, o categorie specială, dedicată acestor consumabile premium.

De Top îți pune la dispoziție pachete unice de consumabile premium, adaptate și îmbunătățite permanent, pentru a întâmpina cât mai bine nevoile companiilor care activează în domeniul industrial.

De la electrozi, baghete și până la sârma de sudură din aluminiu, fontă și inox, toate aceste consumabile sunt disponibile la cel mai bun raport calitate-preț.

Așadar, dacă ești în căutarea unor materiale de calitate superioară, care să te ajute să optimizezi productivitatea angajaților tăi, cu siguranță le poți găsi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu