duminică, 27 ianuarie 2013

Sudura aluminiu. Diferitele procedee de sudura pentru aluminiu

Sudarea aluminiului vs sudarea otelului.

Cei mai multi sudori încep prin a învăța cum să sudeze oțel, pentru ca unii mai târziu să treacă la sudura aluminiu . Echipamentele de sudare au fost cel mai des concepute pentru a suda otel, cu sudare a aliajelor de aluminiu de multe ori fiind un gând ulterior, deși acest lucru este în schimbare. Există diferențe între oțel și aluminiu, care fac de obicei, trecerea de la sudarea otelului la sudarea aluminiului sa fie foarte dificila.


Pregatirea sudurii aluminiului :

Depozitarea aluminiului și a sârmei de aluminiu inainte de sudare
Depozitarea necorespunzătoare a aluminiului și a sârmei de aluminiu înainte de sudare face pregătirea pentru sudare mult mai costisitoare sau poate duce la suduri de o calitate necorespunzătoare.
Este bine cunoscut faptul că toate aliaje de aluminiu formează un strat subtire de oxid imediat după expunerea la aer. Acest strat este extrem de subțire, aproximativ 100-150 angstromi (o milionime de centimetru) grosime. Pentru că este atât de subțire, este transparent și nu este vizibil pentru ochiul liber. Când sunt stocate la temperatura mediului ambiant și relativă nivelurile de umiditate de 70% sau mai jos, grosimea de oxid crește extrem de lent. Plus, arcul polaritate inversă tinde să se dezbrace în jos oxizi. Prin urmare, în cazul în care aluminiul este depozitat într-o zonă uscată, eliminarea înainte de sudare a oxidului va fi foarte ușoara sau inutila.
Cu toate acestea, în cazul în care aluminiul este supus la temperaturi de peste 93 ° C și / sau un nivel foarte ridicat de umiditate, grosimea stratului de oxid poate crește rapid. Din aceasta cauza, următoarele instrucțiuni sunt sugerate:
placă de aluminiu, care a devenit vreodată umeda ar trebui să fie casate. Cutii de sârmă sudura aluminiu în cazul în care cutia de carton s-a udat pe interior ar trebui să fie aruncată.
aluminiu nu ar trebui să fie depozitat în exterior.
Sârma desudura de aluminiu ar trebui să fie stocate în cutia originală
Este de ajutor pentru a stoca într-un dulap de sârmă închis care este încălzit cu aproximativ 6 ° C mai sus fata de temperatura ambiantă pentru a reduce umiditatea relativă.  
Sarma de sudura , care nu va fi folosita in 2 zile sau mai mult ar trebui să fie demontata de la alimentatorul de sârmă,și depozitata în mod corespunzător. 

Sudura aluminiu in regim TIG 






Cum îmi pregătesc cordonul meu sudură?
 
Curățarea zonei de sudură de metal de umplere este un foarte importantă. Scoateți tot uleiul, grăsimea, murdăria, vopsea, etc prezența acestor contaminanți pot duce la instabilitate arc sau suduri contaminate.
 

 Prindere poate fi necesară în cazul în care piesa nu poate fi susținută în timpul sudării -  aveti grija ca piesa care urmeaza sa fie sudata sa fie bine fixata
 

Tact sudură
Realizati  puncte mici de sudura (5-6 mm) de-a lungul pieselor de lucru pentru a le ține împreună.

Cum pot poziționa torta mea TIG pentru diferite tipuri de sudura?


pozitionare sudura tig





Ce pot face pentru a îmbunătăți arc de sudura?

     Utilizați electrodul de tungsten cu diametrul cel mai mic posibil pentru intensitatea pe care o utilizați.
     Achiziționarea de tungsten de cea mai înaltă calitate disponibilă - solicita distribuitorul pentru Miller-branded tungsten.
     Utilizați o torță de calitate premium si cleste de masa fix.
     Păstrați torta de sudura cât mai scurtă posibil si  mutati sursa de alimentare cât mai aproape posibil de locul de muncă.
     Asigurați-vă că electrodul de sudura MMA-Stick este detașat de aparat înainte de sudare TIG.
     Verificați și strângeți toate conexiunile.
      Utilizați 100% argon protectie.

     Când sudati aluminiu utilizează curent alternativ și electrod tungsten ceriat (banda gri de identificare), sau 1,5% lanthanat (banda de aur identificarea).

     La sudarea oțelului și a oțelului inoxidabil, folosiți DC-dreaptă polaritate (DCEN) și de 2% thoriated (bandă roșie identificarea) tungsten. Se utilizeaza cu varful ascuțit.
     Utilizați întotdeauna o tehnică împingere cu torta TIG.


 Aveti in link-ul atasat un manual complet pentru sudura TIG Miller .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu